Drága Életédesítők!
Azt már talán tudjátok rólam, hogy imádok sütni és imádom az édességet :D De a torták készítésétől mindig félek...Félek, hogy nem lesz olyan szép, hogy szétesik, hogy nem sül meg...Egyszóval mindentől a sütésével kapcsolatban :D
De most olyan büszke vagyok magamra, mert neki álltam tortát sütni! Neki álltam az én egészséges pekándiós répatortámnak! ÉS SZÉP LETT, NAGYON SZÉP!!!!!! :) És mellé iszonyatosan finom :). Úgyhogy most itt, Nektek kijelentem, többször fogok tortát készíteni és természetesen meg is osztom majd itt a blogon!
Recept:
Torta: 4 egész tojás
75 g juharszirup/méz
50 g kókuszolaj
38 g kókusztej
2 ek citromlé
2 ek vanília aroma
188 g mandulaliszt
35 g zabliszt
30g tápiókakeményítő
20 g bambuszrostliszt
1 ek szódabikarbóna
1 kk só
2 ek fahéj, 1 ek gyömbér, 1 kk szerecsendió, 1 kk szegfűszeg
330 g reszelt répa (3 nagy répa)
2 nagy marék mazsola
1 nagy marék pekándió
Krém: 250 g laktózmentes mascarpone
250 g keményre vert növényi habtejszín
38 g mandulaliszt
1 ek vanília aroma
2 ek fahéj
55 g xilit
Egy nagy tálba keverd össze a száraz hozzávalókat. A mandulalisztet, a zablisztet,a tápióka keményítőt, a bambuszrostlisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.
A robotgép táljába pedig keverd össze a tojásokat, a juharszirupot, a kókusztejet, a citromlevet, a kókuszolajat, és a vanília aromát.
A nedves hozzávalókat adagold hozzá kis részletekben a száraz hozzávalókhoz, majd tedd bele a reszelt répát, a pekándiót és a mazsolát. A tésztát két részletben, vagyis két lapban süsd meg, 180 fokon 25 perc alatt. Ha megsültek, hűtsd ki őket jól, majd a krémmel csak után töltsd meg és borítsd be!:)
A krémhez minden hozzávalót alaposan keverj össze csomómentesre, majd 20 percig pihentesd a hűtőben, hogy legyen ideje összeállni :)
A tortát pedig díszítsd kedvedre!!
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.