Pekándiós húsvéti torta

Drága Életédesítők!

Azt már talán tudjátok rólam, hogy imádok sütni és imádom az édességet :D De a torták készítésétől mindig félek...Félek, hogy nem lesz olyan szép, hogy szétesik, hogy nem sül meg...Egyszóval mindentől a sütésével kapcsolatban :D

De most olyan büszke vagyok magamra, mert neki álltam tortát sütni! Neki álltam az én egészséges pekándiós répatortámnak! ÉS SZÉP LETT, NAGYON SZÉP!!!!!! :) És mellé iszonyatosan finom :). Úgyhogy most itt, Nektek kijelentem, többször fogok tortát készíteni és természetesen meg is osztom majd itt a blogon!

Recept:

Torta:    4 egész tojás
             75 g juharszirup/méz
             50 g kókuszolaj
             38 g kókusztej
             2 ek citromlé
             2 ek vanília aroma
             188 g mandulaliszt
             35 g zabliszt
             30g tápiókakeményítő
             20 g bambuszrostliszt
             1 ek szódabikarbóna
             1 kk só
             2 ek fahéj, 1 ek gyömbér, 1 kk szerecsendió, 1 kk szegfűszeg
             330 g reszelt répa (3 nagy répa)
             2 nagy marék mazsola
             1 nagy marék pekándió

Krém:   250 g laktózmentes mascarpone
            250 g keményre vert növényi habtejszín
            38 g mandulaliszt
            1 ek vanília aroma
            2 ek fahéj
            55 g xilit

Egy nagy tálba keverd össze a száraz hozzávalókat. A mandulalisztet, a zablisztet,a tápióka keményítőt, a bambuszrostlisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket.

A robotgép táljába pedig keverd össze a tojásokat, a juharszirupot, a kókusztejet, a citromlevet, a kókuszolajat, és a vanília aromát.

A nedves hozzávalókat adagold hozzá kis részletekben a száraz hozzávalókhoz, majd tedd bele a reszelt répát, a pekándiót és a mazsolát. A tésztát két részletben, vagyis két lapban süsd meg, 180 fokon 25 perc alatt. Ha megsültek, hűtsd ki őket jól, majd a krémmel csak után töltsd meg és borítsd be!:)

A krémhez minden hozzávalót alaposan keverj össze csomómentesre, majd 20 percig pihentesd a hűtőben, hogy legyen ideje összeállni :)

A tortát pedig díszítsd kedvedre!!

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr3713721926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása