Duplacsokis- karamellás -sós popcornos cupcake

Drága Életédesítők!

Az idei Oscar díj átadón is izgulhatunk magyar filmért, ami hihetetlenül jó hír! :)
Erre az alkalomra egy extrán különleges desszertet alkottam meg, ahol a csoki, a karamell és a mozik elengedhetetlen kelléke a sós popcorn találkozik! Ha meglátnám ezt a sütit, lehet hogy én magam sem hinném el, hogy glutén, tej és cukormentes, PEDIG AZ! :) Azt hiszem ezzel a cupcake-el elég menő lesz várni a barátaidat a közös Oscar nézésre!

img_e3330.JPG

Recept: 9 db cupcake-re

Cukormentes karamell szósz: 6 ek xilit
                                                2 ek juharszirup
                                                2 ek víz
                                                4 ek cocomax (kókuszkrém)
                                                5 g olvadt kókuszzsír

Dupla csokis cupcake: 50 g cukor és tejmentes étcsoki
                                     35 g zsírszegény kakaópor
                                    100 g kókuszolaj
                                     60 g barna rizsliszt
                                     60 g xilit
                                     4 tojás
                                     1 kk sütőpor
                                     2 ek karamell szósz (amit mi készítünk)

1 csomag sós popcorn

Díszítőhab: 100 g növényi tejszín
                    30 g xilit

img_9037.JPG

Elsőként pattogtasd ki a popcorn-t, majd tedd félre hűlni.

Másodszor készítsd el a karamell szószt. A xilitet, a juharszirupot és a vizet melegítsd össze közepes hőfokon addig, amíg a xilit teljesen fel nem olvad. Ha ez megtörtént, add a keverékhez az olajat, majd a cocomas-t, és legalább még 5-8 percig forrald vissza a keveréket. Ha ezzel megvagy, hűtsd ki  a karamell szószt szoba hőmérsékletűre, és 5 maroknyi popcorn-nal keverd össze (2 evőkanál karamellt tegyél félre a cupcake-be). Így mér kész is a sós-karamelles popcornod!

A cupcake-hez a xilitet a tojásokkal keverd jó habosra! A csokit, a kakaóport és az olajat melegítsd össze homogénné a mikróban. Addig a tojásos keverékhez add hozzá a rizslisztet, a sütőport és a két evőkanál karamell szószt! Ha a csokis keverék már kicsit kihűlt, azt is keverd hozzá a masszához. A muffin sütő formában bélelj ki 9 részt muffin papírral, majd egyenlően oszd el a tésztát. 180 fokon süsd őket 20 percig.

A növényi cukormentes tejszínt verd kemény habbá, majd kezdődhet is a kedvenc részem, a desszert összeállítása.

Fogd meg az egyik kihűlt cupcake-et, nyomj rá jó sok habot, majd tegyél rá kedved szerint édes-sós popcorn-t! Próbálj akkorát harapni a sütiből, hogy minden részéből kerüljön a szádba, tuti nem tudod majd abbahagyni az evést....higgy nekem,tapasztalatból beszélek :D

img_9041.JPG

Legyél te is #életédesítő

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8013712450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása