Drága Életédesítők!
Szerettem volna valami könnyű, gyors desszertet készíteni, ezért benéztem otthon a hűtőbe és a mélyhűtőbe. Találtam gluténmentes leveles tésztát, szedret, fahéjat... ezeket összeházasítottam, és készítettem egy szedres-fahéjas leveles csigát úgy, hogy az aljára barna cukrot és diót szórtam, így a tepsiben összesültek és hihetetlenül ínycsiklandóak lettek.
Recept: 1 csomag gluténmentes leveles tészta
100 g olvasztott vaj
100 g barna cukor + 1 zacskó őrölt fahéj
150 g fagyasztott vagy friss szeder
+ barna cukor és 1 marék kicsit megtört dió a tepsi kiszórásához
+ 1 tojás a lekenéshez
A leveles tésztát olvaszd ki, majd óvatosan egy kissé nedves konyharuhára terítsd ki. A tésztát egy ecset segítségével kend meg vastagon olvasztott vajjal, hogy a tészta szépen megpuhuljon, és szépen lehessen vele dolgozni. Ha ezzel kész vagy, jöhet rá vastagon, a tészta minden részére a fahéjas cukros keverék, majd a szeder darabkák.
Ezután jön az óvatos feltekerés, mely lassú de határozott mozdulatokból kell, hogy álljon. Figyelj oda, hogy szoros legyen a tekercs, mert a felvágásnál a laza feltekerés miatt a csiga szét fog esni.
Készíts két rúd csigát, majd vágd fel őket, szép egyenletes 3-4 cm-es darabokra. Vegyél egy bármilyen alakú edényt, béleld ki sütőpapírral, szórd meg az edény alját barna cukorral és kicsit magtört dióval, majd egyenletesen helyezd bele a csigákat, úgy lesz a jó, ha egy kicsit összeérnek.
180 fokon légkeveréses módban 20-25 perc alatt szépen átsül mindegyik darab. Az alján a dió és a barna cukor pedig karamell réteget fog alkotni, mely megkoronázza ezeket a kis csiguszokat, mennyeivé téve őket.
Egy csiga még sosem volt ilyen jó :D
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.