Drága Életédesítők!
Ha megkérdeznének mi az 5 kedvenc desszertem, ez a churros biztos az első három hely valamelyikén szerepelne. Mindenki azt hiszi ezt nagyon nehéz és bonyolult elkészíteni, pedig egyáltalán nem. Pár hozzávaló, egy habzsák és a kinyomófejen kívül nincs is másra szükség! Ezt a glutén, cukor és tejmentes spanyol fánkot mindenképpen próbáljátok ki! A videó egy kis segítség hozzá:)
Recept:
150g gm zabliszt
100 g rizsliszt
1 csomag sütőpor
2 egész tojás
285 g cukormentes szója joghurt
3 evőkanál xilit vagy eritrit
annyi olaj a sütéshez, hogy a kis churrosok lebegjenek benne
fahéj és xilit keveréke a forgatáshoz
A hozzávalókat mérd ki és keverd össze őket jó alaposan egy tálban. A kész tésztát töltsd nyomózsákba, majd közepes lángon felhevített olajban süss őket addig, amíg aranybarnák nem lesznek.(Egyszer kell őket megforgatni sütés közben, hogy mind a két oldaluk szépen megpiruljon) A forró chrrosokat fahéjas xilitben forgasd meg, majd önmagában vagy bármilyen szósszal (csoki, vanília, karamell) még melegen kóstold meg!
Előre szólok, nehezen lehet abbahagyni az evését :D
Legyél te is#életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.