Home made churros egészségesen

Drága Életédesítők!

Ha megkérdeznének mi az 5 kedvenc desszertem, ez a churros biztos az első három hely valamelyikén szerepelne. Mindenki azt hiszi ezt nagyon nehéz és bonyolult elkészíteni, pedig egyáltalán nem. Pár hozzávaló, egy habzsák és a kinyomófejen kívül nincs is másra szükség! Ezt a glutén, cukor és tejmentes spanyol fánkot mindenképpen próbáljátok ki! A videó egy kis segítség hozzá:) 

img_7179.JPG

Recept:

150g gm zabliszt
100 g rizsliszt
1 csomag sütőpor
2 egész tojás
285 g cukormentes szója joghurt
3 evőkanál xilit vagy eritrit
annyi olaj a sütéshez, hogy a kis churrosok lebegjenek benne
fahéj és xilit keveréke a forgatáshoz

A hozzávalókat mérd ki és keverd össze őket jó alaposan egy tálban. A kész tésztát töltsd nyomózsákba, majd közepes lángon felhevített olajban süss őket addig, amíg aranybarnák nem lesznek.(Egyszer kell őket megforgatni sütés közben, hogy mind a két oldaluk szépen megpiruljon) A forró chrrosokat fahéjas xilitben forgasd meg, majd önmagában vagy bármilyen szósszal (csoki, vanília, karamell) még melegen kóstold meg! 

Előre szólok, nehezen lehet abbahagyni az evését :D

Legyél te is#életédesítő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr2513578987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása