Angol citromkrémmel töltött ehető virágfalatok

Drága Életédesítők!

Holnap itt a Mi nagy napunk..a Csajok, Lányok vagyis a Nők napja! :D Ennek örömére megleptem magam, és a családom többi női tagját ezekkel a kis fantasztikus falatkákkal! :) Isteni ropogós virág formájú leveles tésztába lemon curd-ot, azaz angol citromkrémet töltöttem, de nem a szokásos recept alapján! Díszítésnek áfonya szemeket használtam, amelyek szerintem gyönyörűen megkoronázta ezeket a különleges tavaszi virágokat :) 

Lepjétek meg magatokat ti is, vagy készítsétek el Kedveseteknek egy kis élővirágért cserébe :D

img_3347.JPG

Amire szükséged lesz: Mini muffin sütőformára és virág alakú kiszúróra

Recept:

Gluténmentes leveles tészta (én a 18. kerületben vásárolom fagyasztott formában, azt ott kapható tésztának nincs párja!)

Lemon curd: 3 egész tojás
                     2 egész citrom leve
                     2 evőkanál citromhéj
                     6 evőkanál méz
                     5 evőkanál kókuszolaj
                     egy csipet só

A leveles tésztát pár óra alatt olvaszd ki, majd tedd lisztezett nyújtódeszkára. A tészta felületét is szórd be egy kis liszttel, majd sodrófával vékonyítsd el még egy kicsit a tésztát, kb 1 cm vastagságúra. A mini muffin sütőformát kókuszolajazd ki, majd a virágformára kiszúrt tésztákat egyengesd a helyükre úgy, hogy egy - egy rész kimaradjon a sütőformában. A képek segítséget nyújthatnak:
img_9036.JPG    img_9035.JPG
             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Amíg a  kis virágok sülnek 180 fokon 15 percig, addig készítsd el az angol citromkrémet. 
A tojásokat a citromok levét és héját, a mézet és a sót habosítsd ki alaposan, majd egy lábosban melegítsd össze közepes lángon, amíg a méz teljesen felolvad.

Ha a szósz homogén, add hozzá a kókuszolajat, vedd a hőfokot kisebbre és főzd addig folyamatos kevergetés mellett a keveréket, amíg a össze nem áll krémmé.(kb 5-8 perc)

Hűtsd ki a krémet, majd kis lyukú szűrőn szűrd át a keveréket, hogy gyönyörű fényes és selymes citromkrémet kapj! :)

Ezután nincs más dolgod, minthogy összeállítsd a falatkákat. Töltsd meg a virágkosarakat a kellemesen savanyú krémmel, majd tegyél rá pár szem áfonyát! Számomra ez a tökéletes nőnapi kényeztetés!

img_3349.JPG

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr3513717566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása