Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött kalács

Drága Életédesítők!

Természetesen a húsvétkor nálunk sem maradhatnak ki az isteni finom kalácsok. A nagyikám a hagyományos verziót készíti, én pedig természetesen az egészséges verziót! Most eldöntöttem, a szokványos kalácskáim helyett különleges sós variációkat fogok készíteni az ünnepi asztalra! :)

A kalácsaim alapja egy isteni finom gluténmentes kalácsrecept, Schär B mix-ből, ami kellően omlós, de jól kezelhető, így bármilyen formát meg lehet belőle alkotni! :) Ebben a bejegyzésben a recept mellett több képet fogtok találni, ezzel próbálok Nektek segíteni, hogy minél könnyebben megalkothassátok ezt a finomságot!

img_e9340.JPG

Alap kalács recept: 250 g Schär mix B
                               30 g cukor
                               5 g friss élesztő
                               4 g bambuszrostliszt
                               egy csipet só
                               1 tojás
                               1,5 dl laktózmentes tej (meleg)
                               1 evőkanál szója joghurt ( vagy laktózmentes joghurt)
                               1,5 evőkanál kókuszolaj
                              + 1 tojás, 3 evőkanál tej összekeverve a kenéshez

Sajt töltelék: 150 g laktózmentes krémsajt
                     3 evőkanál laktózmentes tej
                     2 csipet só, 2 csipet bors, ízlés szerint petrezselyem, bazsalikom

A száraz hozzávalókat keverd el alaposan. Ezután robotgépben, a hozzá tartozó dagasztókarral keverd hozzá a meleg tejet, a szója joghurtot és a kókuszolajat. Dagaszd kb 10 percig, majd keleszd meleg helyen 50 percig.
img_9292.JPG

Kókuszolajos felületen nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra, majd kend meg a zöld fűszeres sajtkrémmel úgy, hogy mindehova kerüljön a töltelékből.
img_9308.JPG

Tekerd fel a tésztát, mintha kakaós csigát készítenél. Ezután egy késsel vágd ketté a tekercset középen, és fond össze a két részt :) Már így is csodásan néz ki... na de majd ha kisül :D
img_9310.JPGimg_9311.JPG

Helyezd sütőformába, és kend le a tejes tojással. A formában még keleszd meleg helyen 30 percet, ha ezzel megvagy, tojásozd le újra és már mehet is a kalács a sütőbe 40 percre, 175 fokra!

Brutálisan nagyon finom! Tökéletes kísérő a húsvéti sonka mellé! :D
img_e9328.JPG

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8813740814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2018.03.27. 17:27:09

De jól néz ki!!! Még húsvét előtt kipróbálom!!

Szabó Eszti 2018.03.27. 17:28:15

Ennek nagyon örülök :) Remélem ízleni fog :)

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása