Drága Életédesítők!
Megcsináltam életem első mini croissant-jait. Volt és van szerencsém látni igazi kézműves pékségben a kelt tészta titkait...de valahogy itthon még nem készítettem ilyen különleges pékárukat magunknak..na ez mostantól biztosan megváltozik...:)
Ha ezeket elkészíted spenóttal és ricottával, igazán különleges falatkák válnak belőle, és reggel biztos jól indul a nap :)
Recept:
75ml tej
88g joghurt
1 púpos evőkanál cukor
3 dkg friss élesztő
0,5 dl étolaj
1 tojás
35 dkg liszt
2 nagy csipet só
Töltelék:
250g ricotta
250 g spenót
só, bors, szerecsendió
Kenéshez:
1 tojás
30 ml tej
A tejet melegítsd meg mikróban, majd keverd el a joghurttal és a cukorral. Ebben a keverékben futtasd fel a friss élesztőt, meleg helyen! (Én a radiátorra tettem). Ha felfutott, add hozzá az olajat, a tojást, a lisztet és a sót. Jól gyúrd össze, majd keleszd még 30 percig ugyanúgy meleg helyen.
A spenótot, a ricottát ízesítsd a fűszerekkel az ízlésed szerint, majd tedd félre addig, amíg a tésztát ki nem nyújtod. Ha készre kelt a tészta szedd 4 felé, majd nyújtsd mindegyiket kör alakúra. Az egyik kör alakú tésztát kend meg a ricottás töltelékkel, majd fedd be egy másik tészta lappal.Ezt vágd 16 felé, majd tekerd fel mindegyiket. Kend meg a tojásos tejjel az összeset, majd 25 percig keleszd újra meleg helyen.
Sütés előtt közvetlen még egyszer kend át a tojással, majd 15 perc alatt 200 fokon süsd készre.
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.