Spenótos -ricottás mini croissant reggelire

img_6767_1513979116.JPG 

Drága Életédesítők!

Megcsináltam életem első mini croissant-jait. Volt és van szerencsém látni igazi kézműves pékségben a kelt tészta titkait...de valahogy itthon még nem készítettem ilyen különleges pékárukat magunknak..na ez mostantól biztosan megváltozik...:)

Ha ezeket elkészíted spenóttal és ricottával, igazán különleges falatkák válnak belőle, és reggel biztos jól indul a nap :)

Recept:

75ml tej
88g joghurt
1 púpos evőkanál cukor
3 dkg friss élesztő
0,5 dl étolaj
1 tojás
35 dkg liszt
2 nagy csipet só

Töltelék:
250g ricotta
250 g spenót
só, bors, szerecsendió

Kenéshez:
1 tojás
30 ml tej

A tejet melegítsd meg mikróban, majd keverd el a joghurttal és a cukorral. Ebben a keverékben futtasd fel a friss élesztőt, meleg helyen! (Én a radiátorra tettem). Ha felfutott, add hozzá az olajat, a tojást, a lisztet és a sót. Jól gyúrd össze, majd keleszd még 30 percig ugyanúgy meleg helyen.

A spenótot, a ricottát ízesítsd a fűszerekkel az ízlésed szerint, majd tedd félre addig, amíg a tésztát ki nem nyújtod. Ha készre kelt a tészta szedd 4 felé, majd nyújtsd mindegyiket kör alakúra. Az egyik kör alakú tésztát kend meg a ricottás töltelékkel, majd fedd be egy másik tészta lappal.Ezt vágd 16 felé, majd tekerd fel mindegyiket. Kend meg a tojásos tejjel az összeset, majd 25 percig keleszd újra meleg helyen.

Sütés előtt közvetlen még egyszer kend át a tojással, majd 15 perc alatt 200 fokon süsd készre.

Legyél te is #életédesítő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8913547541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása