Drága Életédesítők!
Az előző bejegyzésemben már megírtam Nektek, hogy idén húsvétkor különleges kalácsokat szerettem volna alkotni. Azt hiszem ez tényleg sikerült, mert a zöld fűszeres sajttal töltött kalácsom után, kis kalács tekercseket készítettem, amiket ajvárral töltöttem meg! :)
Az alaprecept ugyanaz, mint az előző kalácsomnál, a töltelék és a kalács formázása változott csupán. Több képet is készítettem nektek a sütésem alatt, hogy egy kis plusz segítséget nyújtsak nektek!
Ha a kalácstészta kellően megkelt, nyújtsátok téglalap alakúra, majd a tészta alsó felét kenjétek meg alaposan ajvárral!
Ezután a felső részt hajtsátok az alsóra, és vágjátok kb 2,5 cm vastagságú sávokra a kalácstésztát!
Egyesével emeljétek fel a sávokat, csavarjátok meg a két kezetekkel ellenkező irányba, majd hajtsátok be kör alakúra. A tekercseket kenjétek le tejes tojással, majd így megformázva kelesszétek még 30 percig.
Ha a második kelesztési idő is lejárt, kenjétek le még egyszer az össze darabot a tojással, szórjátok meg szezámmaggal, majd 175 fokon 35 perc alatt süssétek készre! A kész kis tekercseket pedig egyétek meg mind :D
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.