Gyömbéres -szirupos tallér

Drága Életédesítők!

Ezt a receptet nem is olyan rég, egy megrendelésre készítettem el egy rendezvényre. Hatalmas sikere volt, ennek a szirupos - gyömbéres keksznek..azóta is vissza hallom, hogyha arra járok és véletlenül sütök ilyet, mindenképpen dobjak be pár darabot!
Én is nagyon szeretem...mert ez nem csak egy átlagos keksz...a gyömbér és a juhar szirup miatt tényleg egy falat mennyország ezeken a szürke téli napokon! Süssétek meg ti is!

Recept:

2 púpos evőkanál friss gyömbér + egy teáskanál boltban kapható őrölt gyömbér
20 dkg vaj
30 dkg liszt
25 dkg barna cukor
1 db egész tojás
60 ml juharszirup
fél csomag sütőpor
fahéj
őrölt szegfűszeg
fél vanília rúd magja
csipet só

A vajat, a juharszirupot, a barna cukrot és a gyömbért keverd habosra robotgéppel, majd add hozzá a tojást! A száraz hozzávalókat öntsd egy tálba (liszt, sütőpor, fűszerek), majd kisebb adagokban add hozzá a tojásos keverékhez. Ha kész, 1 órára tedd pihenni a hűtőbe, majd vedd ki, formázz belőle golyókat, és azokat egy tányéron, még egy fél órán keresztül pihentesd a hűtőben.

Ha a pihentetési idő letelt, a kis golyókat alaposan forgasd lisztbe (mert nagyon ragacsosak még így is), és sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele, majd nyomd le a tetejét úgy, hogy keksz formájúak legyenek. Vigyázz, tedd őket távol egymástól, mert a sütőben nagyon megnőnek! 180 fokon 10-15 perc alatt szépen aranybarnára sülnek.

Fincsi ropogós kekszek!

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8213473367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása