Drága Életédesítők!
Ezt a receptet nem is olyan rég, egy megrendelésre készítettem el egy rendezvényre. Hatalmas sikere volt, ennek a szirupos - gyömbéres keksznek..azóta is vissza hallom, hogyha arra járok és véletlenül sütök ilyet, mindenképpen dobjak be pár darabot!
Én is nagyon szeretem...mert ez nem csak egy átlagos keksz...a gyömbér és a juhar szirup miatt tényleg egy falat mennyország ezeken a szürke téli napokon! Süssétek meg ti is!
Recept:
2 púpos evőkanál friss gyömbér + egy teáskanál boltban kapható őrölt gyömbér
20 dkg vaj
30 dkg liszt
25 dkg barna cukor
1 db egész tojás
60 ml juharszirup
fél csomag sütőpor
fahéj
őrölt szegfűszeg
fél vanília rúd magja
csipet só
A vajat, a juharszirupot, a barna cukrot és a gyömbért keverd habosra robotgéppel, majd add hozzá a tojást! A száraz hozzávalókat öntsd egy tálba (liszt, sütőpor, fűszerek), majd kisebb adagokban add hozzá a tojásos keverékhez. Ha kész, 1 órára tedd pihenni a hűtőbe, majd vedd ki, formázz belőle golyókat, és azokat egy tányéron, még egy fél órán keresztül pihentesd a hűtőben.
Ha a pihentetési idő letelt, a kis golyókat alaposan forgasd lisztbe (mert nagyon ragacsosak még így is), és sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele, majd nyomd le a tetejét úgy, hogy keksz formájúak legyenek. Vigyázz, tedd őket távol egymástól, mert a sütőben nagyon megnőnek! 180 fokon 10-15 perc alatt szépen aranybarnára sülnek.
Fincsi ropogós kekszek!
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.