Drága Életédesítők!
Második Valentin napi receptemben is a red velvet cake-et gondoltam újra, most töltött kuglóf formájában. Nagyon csajos, vörös és rózsaszín lett a kuglóf...igazi cuki, szerelemesek napjára készült desszert.
Glutén és cukormentes, így még Valentin napján sem kell bűnözni :D
Vaníliás mascarpone krémmel töltött , kakaós vörös bársony kuglóf.
Recept:
Kuglóf: 3 egész tojás
65 g eritrit/xilit
250 g natúr, zsírszegény joghurt
150 g olvasztott vaj
140 g barna rizsliszt
30 g kakaópor
75 g mandulaliszt
3 ek piros ételfesték
3 g szódabikarbóna
3 g 10%-os ételecet
Töltelék: 125 g mascarpone
100 g keményre vert habtejszín
6 evőkanál eririt
1 vanília rúd magja, 3 evőkanál vanília aroma
A 3 tojást vert habosra a cukorral, majd mehet bele a joghurt, az olvasztott vaj és az ételfesték. Ezeket keverd homogénné, majd kis adagokban add hozzá a lisztek és a kakaópor keverékét. Ha ezek összeálltak, egy kis pohárban külön keverd össze a szódabikarbónát és az ecet, majd amíg még pezseg, add hozzá a tésztához.
A töltelékhez a mascarponéval keverd ki az édesítőt és a vaníliákat. Ebbe keverd bele a keményre vert habot, majd összeállításig a keverék mehet a hűtőbe pihenni.
A kuglóf formát vajazd és rizslisztezd ki, majd mehet bele a kuglóf tészta fele. Ebbe készíts egy mélyedést, amibe kanalazd bele a mascarpone-s töltelék háromnegyedét. Ha ezzel megvagy, fedd be a tölteléket a tészta másik felével, és süss meg 175 fokon légkeveréses módban 35 perc alatt a sütőben.
Tálaláskor a megmaradt habbal díszítsd a kuglófodat, úgy ahogy csak kedved tartja:) A Kedvesed imádni fogja minden falatját, ennek a kis cuki vörös Valentin napi sütinek :D
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.