Erdei gyümölcstorta márvánnyal borítva

Drága Életédesítők!

Ma különleges eseményre vagyunk hivatalosak, ezért egy különleges tortát készítettem. Egy gluténmentes piskóta alapot töltöttem meg, erdei gyümölcsös krémmel, sok sok friss eperrel, áfonyával, majd megkoronázásképpen márványos fondant-tal borítottam be. Itt a tavasz....úgyhogy minden szín menő :D Próbáltam minél több képet készíteni, hogy lépésről-lépésre segítsem a Ti munkátokat is :) Próbáljátok ki!!!!

 img_9597.JPG

Recept: 24 cm tortához

Piskóta: 7 db egész tojás
              200 g zabpehelyliszt
              80 gr xilit
              1 evőkanál méz
              1,5 teáskanál szódabikarbóna
              1 vanília rúd kikapart magja
              1 citrom reszelt héja

Krém: 600 ml 100% piros gyümölcs lé
           2 csomag gm főzős vanília puding
           2 evőkanál xilit
           500 g laktózmentes mascarpone
           1 citrom reszelt héja

Fondant: 3 féle színt összedolgoztam és azzal borítottam be a tortát. Aki nem szeretné rátenni, készítse el a tortát e nélkül, úgy is nagyon finom lesz :)

Díszítés: A tortába került krémből és friss gyümölcsökből készült, itt nyugodtan szárnyaljon a fantáziád!

A piskótát készítsd el először. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját a xilittel, a mézzel és a citromhéjjal keverd fehéredésig, majd a zabpehelylisztes-szódabikarbónás keveréket apránként add hozzá. Végezetül a fehérjehabot keverd a masszába. Vigyázz arra, hogy a hab ne törjön össze. A tortát süsd légkeveréses módban 10 percet 180 fokon, majd még 15 percet 165 fokon, a végén pedig hűtsd ki teljesen.

A krémhez a vanília pudingot készítsd el a gyümölcslében pont úgy, mint ahogy a tejben szoktad. Ha besűrűsödött hűtsd ki teljesen, majd keverd el benne a citromhéjjal dúsított mascarpone krémet. Ezzel már készen is áll a torta megtöltéséhez.:)

A kihűlt piskótát vágd ketté, majd pakold meg alaposan gyümölccsel az alsó lapot.
img_e9577.JPG

Erre mehet az erdei gyümi krém. Hagyj legalább 4 evőkanál masszát egy kis tálban, mert a torta külsejét is meg kell majd kenned, hogy a fondant rátapadjon.
img_e9578.JPG

Újabb gyümölcsréteget tegyél a krémre, majd fedd be a piskóta másik felével.
img_e9580.JPG

Ha befedted a tortát, kend körbe a megmaradt krémmel és a gyönyörű vékonyra nyújtott fondant-tal fedd be! Semmi baj, ha van rajta egy kis redő...hidd el úgy is mindenki imádni fogja ezt a tortát :D
img_9585.JPG

Remélem kedvet kaptatok ehhez a könnyű és nagyon gyümölcsös tortához!! Kommentben várom a visszajelzéseket! :)

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr7413815916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása