Drága Életédesítők!
Ma különleges eseményre vagyunk hivatalosak, ezért egy különleges tortát készítettem. Egy gluténmentes piskóta alapot töltöttem meg, erdei gyümölcsös krémmel, sok sok friss eperrel, áfonyával, majd megkoronázásképpen márványos fondant-tal borítottam be. Itt a tavasz....úgyhogy minden szín menő :D Próbáltam minél több képet készíteni, hogy lépésről-lépésre segítsem a Ti munkátokat is :) Próbáljátok ki!!!!
Recept: 24 cm tortához
Piskóta: 7 db egész tojás
200 g zabpehelyliszt
80 gr xilit
1 evőkanál méz
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1 vanília rúd kikapart magja
1 citrom reszelt héja
Krém: 600 ml 100% piros gyümölcs lé
2 csomag gm főzős vanília puding
2 evőkanál xilit
500 g laktózmentes mascarpone
1 citrom reszelt héja
Fondant: 3 féle színt összedolgoztam és azzal borítottam be a tortát. Aki nem szeretné rátenni, készítse el a tortát e nélkül, úgy is nagyon finom lesz :)
Díszítés: A tortába került krémből és friss gyümölcsökből készült, itt nyugodtan szárnyaljon a fantáziád!
A piskótát készítsd el először. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját a xilittel, a mézzel és a citromhéjjal keverd fehéredésig, majd a zabpehelylisztes-szódabikarbónás keveréket apránként add hozzá. Végezetül a fehérjehabot keverd a masszába. Vigyázz arra, hogy a hab ne törjön össze. A tortát süsd légkeveréses módban 10 percet 180 fokon, majd még 15 percet 165 fokon, a végén pedig hűtsd ki teljesen.
A krémhez a vanília pudingot készítsd el a gyümölcslében pont úgy, mint ahogy a tejben szoktad. Ha besűrűsödött hűtsd ki teljesen, majd keverd el benne a citromhéjjal dúsított mascarpone krémet. Ezzel már készen is áll a torta megtöltéséhez.:)
A kihűlt piskótát vágd ketté, majd pakold meg alaposan gyümölccsel az alsó lapot.
Erre mehet az erdei gyümi krém. Hagyj legalább 4 evőkanál masszát egy kis tálban, mert a torta külsejét is meg kell majd kenned, hogy a fondant rátapadjon.
Újabb gyümölcsréteget tegyél a krémre, majd fedd be a piskóta másik felével.
Ha befedted a tortát, kend körbe a megmaradt krémmel és a gyönyörű vékonyra nyújtott fondant-tal fedd be! Semmi baj, ha van rajta egy kis redő...hidd el úgy is mindenki imádni fogja ezt a tortát :D
Remélem kedvet kaptatok ehhez a könnyű és nagyon gyümölcsös tortához!! Kommentben várom a visszajelzéseket! :)
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.