Drága Életédesítők!
A blogon ez az első torta amit megosztok Veletek! Nagyon izgulok, remélem tetszeni fog Nektek! Nagyon mutatós darab, amivel a vendégeket lenyűgözhetitek. Glutén, cukor és tejmentes, a csalás egyedül a tetején lévő habcsók..de ezt egy mozdulattal leszedhetitek róla :)
Recept: (18 cm-es tortaformához)
Piskóta:3 tojásfehérje
4 evőkanál xilit vagy eritrit
90 g darált mák
15 g bambuszrostliszt vagy 15 g tápiókakeményítő
pici só
fél vanília rúd magja
Almás réteg: 6 db közpes alma lereszelve, kinyomva
1 db citrom leve és héja
1 nagy marék vörösáfony
2 evőkanál xilit vagy eritrit
4 evőkanál útifűmaghéj
ízlés szerint fahéj
Fél üveg cukormentes baracklekvár a közepére és dísznek
Habcsók: 1 tojásfehérje
80 g cukor
A 3 tojásfehérjét verd fel kissé a sóval, majd tedd bele a xilitet és robotgéppel verd kemény habbá. A kész habba keverd bele óvatosan a mákot, a bambuszrostlisztet és a vaníliát, majd keverd el úgy, hogy a habot ne törd össze. Sütőpapírral bélelt formában süsd 185 fokon légkeveréses módban 20 percig.
Az almás réteghez az almát reszeld le, és nyomkodd ki jól. Az almához a citrom levét és héját, a vörös áfonyát, a xilitet, a fahéjat és az útifűmaghéjat add hozzá, majd 15 percre tedd a hűtőbe összeérni.
Az összeállításnál a mákos tortalapot helyezd vissza a tortagyűrűbe, kend meg a piskótát vastagon cukormentes baracklekvárral, majd halmozd rá az almás réteget, simítsd el, és tedd legalább 1 órára a hűtőbe, de a legjobb 2 óra pihentetés a hidegen.
Tálaláshoz készíthetsz rá habcsókot, amihez az egy darab tojásfehérjét kemény habbá kell verni a 80 g cukorral, majd 100 fokon egy óráig légkeveréses módban szárítani a sütőben!
Ebben a torában nem fogtok csalódni, egy szeletnél nem lehet leállni!
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.