Glutén, cukor és tejmentes almás máktorta, baracklekvárral

Drága Életédesítők!

A blogon ez az első torta amit megosztok Veletek! Nagyon izgulok, remélem tetszeni fog Nektek!  Nagyon mutatós darab, amivel a vendégeket lenyűgözhetitek. Glutén, cukor és tejmentes, a csalás egyedül a tetején lévő habcsók..de ezt egy mozdulattal leszedhetitek róla :)

Recept: (18 cm-es tortaformához)
Piskóta:3 tojásfehérje
             4 evőkanál xilit vagy eritrit
             90 g darált mák
             15 g bambuszrostliszt vagy 15 g tápiókakeményítő
             pici só
             fél vanília rúd magja

Almás réteg: 6 db közpes alma lereszelve, kinyomva
                     1 db citrom leve és héja
                     1 nagy marék vörösáfony
                     2 evőkanál xilit vagy eritrit
                     4 evőkanál útifűmaghéj
                     ízlés szerint fahéj

Fél üveg cukormentes baracklekvár a közepére és dísznek


Habcsók: 1 tojásfehérje
                80 g cukor

A 3 tojásfehérjét verd fel kissé a sóval, majd tedd bele a xilitet és robotgéppel verd kemény habbá. A kész habba keverd bele óvatosan a mákot, a bambuszrostlisztet és a vaníliát, majd keverd el úgy, hogy a habot ne törd össze. Sütőpapírral bélelt formában süsd 185 fokon légkeveréses módban 20 percig.

Az almás réteghez az almát reszeld le, és nyomkodd ki jól. Az almához a citrom levét és héját, a vörös áfonyát, a xilitet, a fahéjat és az útifűmaghéjat add hozzá, majd 15 percre tedd a hűtőbe összeérni.

Az összeállításnál a mákos tortalapot helyezd vissza a tortagyűrűbe, kend meg a piskótát vastagon cukormentes baracklekvárral, majd halmozd rá az almás réteget, simítsd el, és tedd legalább 1 órára a hűtőbe, de a legjobb 2 óra pihentetés a hidegen.

Tálaláshoz készíthetsz rá habcsókot, amihez az egy darab tojásfehérjét kemény habbá kell verni a 80 g cukorral, majd 100 fokon egy óráig légkeveréses módban szárítani a sütőben!

Ebben a torában nem fogtok csalódni, egy szeletnél nem lehet leállni!

Legyél te is #életédesítő

                                                  

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8113547449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zephyrous 2018.01.14. 17:56:41

Tényleg cukormentes:
Habcsók: 1 tojásfehérje
80 g cukor

Szabó Eszti 2018.01.14. 17:59:34

@Zephyrous: Kedves Zephytous! A sütemény glutén, cukor és tejmentes. Ahogy a blogbejegyzésem bevezetőjében is írtam, az egyetlen " csalás" a sütin a a habcsók, mely díszítő elem, aki szeretné nyugodtan elhagyhatja :)

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása