Drága Életédesítők!
Az egyik előző mini tortás posztomban már olvashattátok, hogy megkezdtem a karácsonyi sütik lepróbálását. Ez a zserbó pohárkrém is egy a sok ötletem közül. Nagyon hamar kész, az íze, mint az eredetié, a külseje azonban annyira megnyerő, hogy biztosan a vendégeid közül sokan irigykedő tekintettel fognak Rád nézni, ha ezzel a pohár desszerttel kínálod meg őket! És az sem utolsó szempont, hogy glutén és cukormentes...egy kis könnyű és mentes desszert a sok karácsonyi finomság között.
A recept:
Kekszalap:1 csomag összetört gluténmentes zabkeksz
Lekváros réteg: 4 evőkanál cukormentes baracklekvár, 10 dkg darált dió
Rumos csoki réteg: 200 ml növényi cukormentes habtejszín, 3 evőkanál édesítőszer (xilit, eritrit), 3 evőkanál olvasztott tej és cukormentes étcsokoládé, ízlés szerint kevés rum
Teteje: 1 tábla tej és cukormentes étcsokoládé, 3 evőkanál növényi cukormentes habtejszín, 1 evőkanál víz
Az alsó réteghez a kekszet törd morzsásra egy zacskóban. A baracklekvárt és a darált diót keverd össze. A habtejszínt az édesítőszerrel verd kemény habbá, majd az olvasztott csokival és a rummal keverd össze, úgy hogy egyenletes világosbarna színe legyen.
A rétegelésnél alulra tedd a morzsát, rá a lekváros diót, rá a csokis-rumos habot, majd a tetejére az olvasztott étcsokoládét. Ahhoz, hogy a rétegek szépen elváljanak, használj habzsákot!!! Nagyon gyors, nagyon egyszerű és isteni. Ezt tényleg ne hagyd ki!
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.