Kézműves húsvéti mogyoróvajas tojás

Drága Életédesítők!

Minden este izgalommal figyelem az Ide süss adásait...bevallom őszintén néha sírni tudnék milyen ügyetlen vagyok...de szuper látni azt is, mennyit fejlődtem mind a műsorban, mind a műsor után! Valóban a szenvedélyemmé vált a sütés és a különleges desszertek megalkotása Nektek a blogra:) Ez mindennap feltölt és boldoggá tesz engem, remélem Titeket legalább ennyire :)

Itt a húsvét ami azt jelenti, a cukorborsó kis unokatesóm biztosan meglocsol majd :) Neki alkottam meg ezeket az édes, különleges mogyoróvajas csokitojásokat! Ezzel tuti leveszem majd őt a lábáról :)

A recept könnyű, és gyors! A húsvéti sonkafőzés mellett is lesz időd megcsinálni :)

Recept:

Tojások:150 g natúr mogyoróvaj
             38 g juharszirup
             38 g méz
             1 evőkanál vanília aroma
             76 g mandulaliszt 
             2 teáskanál só

Csokibevonat: 120 g 85% étcsokoládé
                        2 evőkanál kókuszolaj

A mogyoróvajat, a juharszirupot, a mézet, és a vanília aromát keverd ki alaposan egy robotgép segítségével!

Ehhez a masszához add hozzá kanalanként a lisztet,illetve a sót és dolgozd össze egy nagy krémes labdává.

A nagy labdából készíts kézzel kis ping-pong labda nagyságú golyókat, majd azokat formázd meg egyesével tojás alakúvá. A mogyoróvaj tojásokat tedd sütőpapírra, majd a hűtőbe 30 percre.

Amíg a tojások lehűlnek, a csokit és a kókuszolajat melegítsd össze a mikróban, hogy folyjon, majd hűtsd vissza szoba hőmérsékletűre a csokibevonód.

30 perc után a tojásokat mártsd egyesével a csokiszószba,szórd meg kedvedre mogyoróval, csokigolyókkal vagy aszalványokkal, majd mehetnek vissza a sütőpapírra és még másfél órára a hűtőbe dermedni!

Több napig eláll, sőt jót is tesz neki egy nap a hűtőben, ne aggódjatok hogy megromlik mire jönnek a locsolkodók! Egy biztos, csak Tőled fognak ilyen különleges kézműves csokitojásokat kapni :)

Legyél te is #életédesítő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr9413721928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása