Drága Életédesítők!
Eljött a December amit már hónapok óta türelmetlenül várok! Imádom a karácsonyi készülődés minden percét! Természetesen már most elkezdtem kísérletezni a sütikkel, hogy a mi kerüljön idén az asztalra. Ez a mini torta volt az egyik első....isteni lett de tényleg, ezt tuti megsütöm a családnak szent estére! Nagyon narancsos és nagyon diós!
Recept:
Vajas piskóta: 3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
5 dkg vaj
pici só
5-6 szem feldarabolt pekándió
Mascarpone krém: 250 g mascarpone
250 ml habtejszín
2 narancs leve és 2 narancs héja
1 vanília rúd magja
3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot keverd habosra robotgép segítségével. Fontos, hogy ez a három összetevő alaposan elvegyüljön, így legalább 5 percig kevergesd! A lisztet, a sütőport, a sót és a pekándiót, tedd bele a habos krémbe, majd mehet bele a kemény habbá vert tojásfehérje is. Papírral bélelt formában süsd, 20-30 percig 180 fokon.
Amíg a piskóta kihűl, a mascarponét a porcukorral keverd habosra, majd mehet bele a felvert habtejszín, a narancsok héja és leve, illetve a vanília rúd is.
Ezután a kihűlt piskótát vágd mini torta méretűre (erre egy pohár is jó lesz), és töltsd meg a narancsos krémmel. A tetejére egy tábla fehér csokit olvasztottam egy kis tejszínnel, majd a kész kis tortákra locsoltam, hogy ünnepibb kinézete legyen!
Süssétek meg a kis tortákat, mindenki el lesz ájulva tőlük!
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.