Drága Életédesítők!
Ezt a sütit mindig csak különleges alkalmakkor készítem el, ez most sem történt másképp...a Kedvesem születésnapja miatt került az asztalra. A diétás szót erre a desszertre sajnos nem lehet használni...de ha csalónapon választanom kell, hogy egy tál spagetti vagy egy szelet ebből a sütiből, gondolkodnom sem kell...tuti ezt választom.
Recept:
Brownie alap: 100g tejcsoki
100g étcsoki
110 g vaj
110g cukor
3 tojás
40 g liszt
20 g kakaópor
fél csomag sütőpor
Mogyoróvajas réteg: 250g krémsajt vagy mascarpone
2 nagy púpos evőkanál natúr mogyoróvaj
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
250 ml keményre vert habtejszín
Sós mogyorós karamell krém:100 g cukor
100 ml tejszín (forró)
2 nagy marék sós mogyoró
A brownie-hoz a csokit és a vajat olvaszd össze. A tojásokat a cukorral verd habosra, majd a langyosra hűlt vajas-csokis masszát add hozzá. A lisztet, a sütőpor és a kakaóport keverd össze, majd apránként adagold a tojásos krémbe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, süsd 180 fokon 20-25 percig.
Amíg az alap sül, készítsd el a többi krémet. A mogyoróvajat, a krémsajtot és a cukrot keverd össze alaposan, majd a felvert kemény habtejszín add hozzá két részletben. Ezután mehet a hűtőbe pihenni összeállításig.
A karamellhez a cukrot olvaszd fel közepes hőfokon. Mikor már szép világos barna a karamell és az össze cukor felolvadt, add hozzá a forró tejszínt, majd megint melegítsd addig a keveréket, amíg újra az összes visszadermedt cukor felolvad. Ha szép homogén a karamell, keverd bele a sós mogyorót.
Ha minden kész és a brownie is kihűlt, az alapra kend rá a mogyoróvajas krémet, majd arra mehet a mogyorós karamell krém. Aki szeretné, olvasztott csokival leöntheti a sütit, hogy még inkább hasonlítson arra a bizonyos csokiszeletre.
Ha snickersre vágysz, hagyd a bolti csokit... készítsd el ezt a desszertet!
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.