Pogácsa másképp

Drága Életédesítők!

Ez egy szuper gyors és egyszerű recept, hogy rohanós hétköznapokba is beleférjen egy kis sütés. Ez biztosan nagy kedvenc lesz, akár reggeleire akár napközben esztek belőle egy-egy szemet :)

img_2844_1.jpg

Recept:

200g zsírszegény túró
60 g ricotta
2 tojás
130 g zabliszt 
2 nagy csipet só
1 nagy csipet bors
1 nagy csokor metélőhagyma
reszelt sajt, szezámmag (a pogácsa megkoronázására)

A túrót és a ricottát törd meg villával. Add hozzá a zabpehelylisztet, a 2 tojás és a fűszereket, majd jól keverd össze. Ha túl ragacsosnak érzed a keveréket, még egy kis zabpehelylisztet hozzáadhatsz. Ezután a keverék 15 percet pihenjen a hűtőben.

Készítsd elő a tepsidet sütőpapírral bélelve. A jól összeállt masszából formázz kis golyókat, és tedd egymástól kis távolságra a tepsiben. Az összes golyó tetejét picit nyomd le, majd szórd meg kedved szerint sajttal vagy szezámmaggal. Süsd 180 fokon 20 percig! (Ebből az adagból egy jó nagy tepsi pogácsa jön ki)

Jó étvágyat hozzá!

Legyél te is #életédesítő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr6813580607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása