Drága Életédesítők!
Tegnap kinyitottam a hűtőt, és megtaláltam benne a karácsonyról megmaradt maradék fél-fél rúd gluténmentes diós és mákos beiglieimet. Nem volt még ötletem másnapra, mit reggelizzünk, ezért gondoltam ebből a két maradék rúdból csinálok egy isteni egybesült kalácsot.
Recept:
fél rúd gluténmentes/sima diós beigli
fél ród gluténmentes/sima mákos beigli
400 ml kókusztej/sima tej
2 tojássárgája
2 evőkanál xilit
egy vanília rúd magjai
1 citrom reszelt héja
Egy jénai tálba tedd szépen sorban a felvágott beigli darabokat. A kókusztejhez hidegen vagy szoba hőmérsékleten keverd hozzá a 2 tojássárgáját, a vaníliát, a citromhéjat és a xilitet. Ezzel a keverékkel öntsd nyakon a sütiszeleteket, majd 35 perc alatt süsd meg 180 fokon légkeveréses módban.
A végeredmény isteni puha kalács, használjatok nyugodtan kókusztejet, nem lesz kókusz íze! ;)
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.