Drága Életédesítők!
Pár nap és itt a szilveszter. Az év utolsó napján általában mindenki vagy buliba készül, vagy éppen bulit szervez. Mind a két esetben jó választás elkészíteni ezt a pezsgős csoki mousset, amivel meg tudjátok édesíteni az újév első falatjait!
A recept:
1 csésze 95 %os étcsokoládé
3 evőkanál vaj
6 evőkanál pezsgő
3 tojássárgája
6 púpos evőkanál xilit
3/4 csésze tejszín
3 evőkanál házi cukormentes sűrű meggylekvár ( a közepében)
+3 evőkanál meggylekvár (a megmaradt kicsi tejszínbe)
A csokoládét, a vajat és 3 evőkanál pezsgőt olvassz össze vízgőz felett, majd tedd félre hűlni. Egy másik hőálló tálba keverd össze a tojássárgákat a xilitet és a másik 3 kanál pezsgővel, majd főzd fel szintén gőz felett minimum 5 percig úgy, hogy a tojássárgájában a xilit teljesen oldódjon fel. Ha kész a tojásos keverék, a 2 krémet keverd össze egybe, szép homogénné.
A tejszín verd fel kemény habbá, majd a 3/4-ét add hozzá a csokis krémhez, de legyél nagyon óvatos, ne törjön össze a hab, hiszen ez a mousse szíve és lelke. A megmaradt tejszínbe keverd bele a 3 evőkanál meggylekvárt, majd kezdődhet a tálalás.
Mindkét krémet habzsákba tesszük. A szuflé formába feléig mehet a csokiréteg, rá egy kanál meggylekvár, majd a formát teletöltjük az isteni csokikrémmel. Aki szeretné, a tetejére mehet a meggyhab díszítésnek. Fogyasztás előtt érdemes egy kis csokit ráreszelni, hogy még gyönyörűbb legyen a desszert.
Kóstoljátok meg Ti is!
Legyél te is #életédesítő
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.