Szilveszteri csokoládémousse pezsgővel

Drága Életédesítők!

Pár nap és itt a szilveszter. Az év utolsó napján általában mindenki vagy buliba készül, vagy éppen bulit szervez. Mind a két esetben jó választás elkészíteni ezt a  pezsgős csoki mousset, amivel meg tudjátok édesíteni az újév első falatjait!

A recept:

1 csésze 95 %os étcsokoládé
3 evőkanál vaj
6 evőkanál pezsgő
3 tojássárgája
6 púpos evőkanál xilit
3/4 csésze tejszín
3 evőkanál házi cukormentes sűrű meggylekvár ( a közepében) 
+3 evőkanál meggylekvár (a megmaradt kicsi tejszínbe)

A csokoládét, a vajat és 3 evőkanál pezsgőt olvassz össze vízgőz felett, majd tedd félre hűlni. Egy másik hőálló tálba keverd össze a tojássárgákat a xilitet és a másik 3 kanál pezsgővel, majd főzd fel szintén gőz felett minimum 5 percig úgy, hogy a tojássárgájában a xilit teljesen oldódjon fel. Ha kész a tojásos keverék, a 2 krémet keverd össze egybe, szép homogénné.

A tejszín verd fel kemény habbá, majd a 3/4-ét add hozzá a csokis krémhez, de legyél nagyon óvatos, ne törjön össze a hab, hiszen ez a mousse szíve és lelke. A megmaradt tejszínbe keverd bele a 3 evőkanál meggylekvárt, majd kezdődhet a tálalás.

Mindkét krémet habzsákba tesszük. A szuflé formába feléig mehet a csokiréteg, rá egy kanál meggylekvár, majd a formát teletöltjük az isteni csokikrémmel. Aki szeretné, a tetejére mehet a meggyhab díszítésnek. Fogyasztás előtt érdemes egy kis csokit ráreszelni, hogy még gyönyörűbb legyen a desszert.

Kóstoljátok meg Ti is!

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr5013500617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása