Hideg őszi körteleves zabropogóssal

Drága Életédesítők!

Az én egyik kedvenc évszakom az ősz.(Imádom, hogy ilyenkor végre újra elővehetem a kedvenc csizmámat! :)) Sajnos mi nem kertes házban élünk, így nincs esélyünk arra, hogy bármit meg tudjunk magunknak termeszteni. Ám szerencse, hogy a párom mamájának saját terményei vannak a kertben, így ha bármi gyümölcsre, vagy zöldségre szükségem van, csak felhívom, és már küldi is nekem, én pedig mindig valami különleges desszertet, vagy ételt próbálok belőle készíteni.

A mama a héten körtét küldött, én pedig egy hideg körte levest készítettem belőle, zabropogóssal és friss körte kockákkal. Épp a vénasszonyok nyarát éljük, ezért ez a frissítő gyümölcsleves pont tökéletes lehet egy hétvégi lustálkodós ebédre!
img_5396.JPG

 A hozzávalók: Leves:     1 liter víz (ha sűrűbbet szeretnél 800ml)

                                               8 db pucolatlan körte

                                               1 citrom leve, 1 lime leve

                                               6 db szegfűbors

                                               7 tk xilit (ízlés szerint lehet több)

                                               csipet só

                                               csipet őrőlt szegfű

                                               2,5 dl kókuszjoghurt

                                               2 púpos tk tápiókakeményítő

                                  

              Zabropogós:        5 dkg zabpehely

                                               5 dkg zabliszt

                                               5 dkg xilit

                                               5 dkg olvasztott vaj

                                               ízlés szerint pici fahéj

 

Elkészítés: A 8 körtéből 6 db-ot feldarabolunk. A vizet feltesszük melegedni, belefacsarjuk a citrom és lime levét, illetve az egyik fél kifacsart citromot egyben. Ha már majdnem forr a víz, beletesszük a feldarabolt körtét, a fűszereket, a xilitet és a csipet sót. 15 perc összefőzés után a kókuszjoghurtot és a tápióka keményítőt összekeverjük, majd ezzel besűrítjük a levesünket. Még pár percig összeforraljuk, majd botmixerrel krémesítjük és egyből a hűtőbe tesszük hűlni.

200 fokra előmelegítjük a sütőt. A zabropogós hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben szellősen elegyengetjük. 10 percig légkeverésen, majd 10 percig alsó-felső sütésen sütjük. Miután kivettük a sütőből, egy tálban egyből a mélyhűtőbe tesszük, ezzel még inkább segítve a kellően ropogós állag elérését.

A maradék két körtét feldaraboljuk, és a ropogóssal együtt levesbetétként tálaljuk!


img_5400.JPG

 Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr3212975430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása