Tavaszváró francia sós pite

Drága Életédesítők!

Amióta csak sütök, mindig vágytam egy olyan szuper mindentudó gépre, amit tudjátok a nagyon híres bloggerek használnak! Képzeljétek, ezen a héten végre eljutott hozzám is egy ilyen csoda! :) Hihetetlenül boldog vagyok...azóta folyamatosan a konyhámban állok és sütök!

Az első recept amit a géppel elkészítettem, a franciák híres neves pitéje, életédesítő módra. Az egészet felvettem videóra, hogy a recepten túl még egy kis segítséget nyújtsak Nektek :) Ne habozzatok, süssétek meg az én tavaszváró quiche-met. :)

img_8159.JPG

Recept:

Tészta: 300 g zabliszt
             100 g kókuszolaj
             1 egész tojás
             1 csipet só, 1 csipet bors, 1 csipet szerecsendió

Töltelék: 3 egész tojás
              só, bors, kakukkfű
              300 ml laktózmentes tejszín
              2-3 marék laktózmentes reszelt sajt
              5-6 marék friss vagy fagyasztott zöldbab

A tésztához a hozzávalókat tedd a tésztagyúró gépbe, majd közepes fokozaton addig hagyd bekapcsolva, amíg az össze nem áll. A kész tésztát 30 percre tedd a hűtőbe pihenni, addig készítsd el a tölteléket.

A töltelékhez minden hozzávalót alaposan keverj össze, kivétel a babot.  Az én új gépemben kb 5 percen keresztül kevertem össze a hozzávalókat 5ös fokozaton, az pont elég volt neki.  A végén tedd bele a babot is, és még egyszer keverj rajta egyet, hogy a massza az össze babot beborítsa!

A hűtőből elővett tésztát nyomkodd bele kézzel a pite formába, majd vágj egy kör alakú sütőpapír darabot, helyezd a pitetésztára, majd tegyél rá annyi lencsét, hogy a papír ne látszódjon ki. Ez azért kell, hogy a tészta az elősütés alatt ne púposodjon fel, a lencse vagy a bab erre tökéletesen megfelelő eszköz lehet :)

15 perc alatt 180 fokon készre sül annyira a tészta, hogy beleöntsd a tölteléket. Ezt próbáld egyenletesen eloszlatni a pitében, majd süsd még 30 percet 180 fokon úgy, hogy a quiche teteje szépen megbarnuljon. :)

Remélem ez a pite tényleg a tavasz előfutára lesz, már süthetne többet a nap!! 

További receptekért kövessetek itt, illetve a facebook-on :) https://www.facebook.com/eletedesito/ 

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8513690800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása