Fahéjas-szedres leveles tekercs

Drága Életédesítők!

Szerettem volna valami könnyű, gyors desszertet készíteni, ezért benéztem otthon a hűtőbe és a mélyhűtőbe. Találtam gluténmentes leveles tésztát, szedret, fahéjat... ezeket összeházasítottam, és készítettem egy szedres-fahéjas leveles csigát úgy, hogy az aljára barna cukrot és diót szórtam, így a tepsiben összesültek és hihetetlenül ínycsiklandóak lettek.

img_7277.JPG

Recept: 1 csomag gluténmentes leveles tészta
             100 g olvasztott vaj
             100 g barna cukor + 1 zacskó őrölt fahéj
             150 g fagyasztott  vagy friss szeder
              + barna cukor és 1 marék kicsit megtört dió a tepsi kiszórásához
              + 1 tojás a lekenéshez

 A leveles tésztát olvaszd ki, majd óvatosan egy kissé nedves konyharuhára terítsd ki. A tésztát egy ecset segítségével kend meg vastagon olvasztott vajjal, hogy a tészta szépen megpuhuljon, és szépen lehessen vele dolgozni. Ha ezzel kész vagy, jöhet rá vastagon, a tészta minden részére a fahéjas cukros keverék, majd a szeder darabkák. 

Ezután jön az óvatos feltekerés, mely lassú de határozott mozdulatokból kell, hogy álljon. Figyelj oda, hogy szoros legyen a tekercs, mert a felvágásnál a laza feltekerés miatt a csiga szét fog esni.

Készíts két rúd csigát, majd vágd fel őket, szép egyenletes 3-4 cm-es darabokra. Vegyél egy bármilyen alakú edényt, béleld ki sütőpapírral, szórd meg az edény alját barna cukorral és kicsit magtört dióval, majd egyenletesen helyezd bele a csigákat, úgy lesz a jó, ha egy kicsit összeérnek.

180 fokon légkeveréses módban 20-25 perc alatt szépen átsül mindegyik darab. Az alján a dió és a barna cukor pedig karamell réteget fog alkotni, mely megkoronázza ezeket a kis csiguszokat, mennyeivé téve őket.

Egy csiga még sosem volt ilyen jó :D

Legyél te is #életédesítő

A bejegyzés trackback címe:

https://szaboeszti.blog.hu/api/trackback/id/tr1613583045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szabó Eszti - Életédesítő

Szenvedélyesen imádok sütni, bármilyen desszerttel le lehet venni a lábamról. :) Az én életédesítő blogomon az édes "bűnös" élvezetek kiegészülnek az általam követett egészséges életmódba beilleszthető desszertekkel. Hiszek abban, hogy úgy, mint mindenhol, a sütik terén is a kiegyensúlyozottság vezet az egészséghez és a boldogsághoz! :)

Kövess engem a Facebookon is!

süti beállítások módosítása